Työvuorosuunnittelu tekoälyn avulla

Työvuorosuunnittelu on haastavaa ja aikaa vievää

Syväoppivan tekoälyn avulla on mahdollista poistaa kokonaan työvuorosuunnitteluun käytettävä aika. Lue lisää, miten tekoäly auttaa työvuorosuunnittelun tehostamisessa?

Lähes kaikilla työpaikoilla käytetään kuukausittain useita tunteja työvuorosuunnittelun parissa. Työkalut ovat valitettavan usein sellaisia, että ihmisten osuus prosessissa on merkittävä. Resurssit, joita työvuorosuunnittelu ottaa, ovat merkittävässä roolissa yritysten palkkakustannusten osuudessa. Viimeisten vuosien aikana markkinoille on tullut ratkaisuita, joissa laskentaan perustuvalla optimoinnilla pyritään tehostamaan työvuorosuunnittelua. Olemassa olevat ratkaisut eivät ole kuitenkaan pystyneet tuomaan täydellistä ratkaisua työvuorosuunnittelun haasteisiin, miksi?

Miksi työvuorosuunnittelu on mittasuhteeltaan valtavan vaikea ongelma ratkaistavaksi?

Meidän ihmisten kyky huomioida vaihtoehtojen määrää on rajallinen. Perinteisten laskentaan perustuvien optimointiohjelmistojen kyky huomioida vaihtoehtojen määrää on rajallinen. Työvuorosuunnittelu asettaa haasteen, jossa vaihtoehtoavaruuksien määrä ylittää moninkertaisesti maailmakaikkeuden atomien määrän. Seuraavassa esittelemme eri vaihtoehtojen määrän suhteutettuna työvuorosuunnittelun haasteeseen:

  • 10^80  = Maailmankaikkeuden atomien määrä

  • 10^120 = Shakin teoreettisten siirtojen määrä

  • 10^190 = Vaihtoehdot työvuorosuunnittelun toteuttamiseksi pienikokoisessa terveydenhuollon yksikössä

  • 10^500 = Go -lautapelin teoreettisten vaihtoehtojen määrä siirroissa

  • 10^840 = Vaihtoehdot työvuorosuunnittelun toteuttamiseksi suuressa terveydenhuollon yksikössä

Käytännössä laskennan avulla työvuorosuunnittelu on haaste, jota ei pytytä ratkaisemaan. Haaste, minkä ratkaisu on toteutettava muulla tavalla, vaikka kaikki maailman tietokoneet laitettaisiin sitä yhtäaikaisesti laskemaan.

Syväoppivan tekoälyn avulla ratkaistaan työvuorosuunnittelun ongelmat

Vuorox ratkaisee työvuorosuunnittelun haasteet tekoälyn avulla. Syväoppiva tekoäly on opetettu ratkaisemaan valtavan mittasuhteen ongelmia erillisen neuroverkon avulla. Tekoälyratkaisun taustalla on algoritmit, joiden tehtävänä on ratkaista työvuorosuunnittelun haaste. Algoritmeista voit muuten lukea lisää Helsingin Sanomien jutusta. Syväoppiva tekoäly on parhaimmillaan juuri työvuorosuunnittelun kaltaisessa monitahoisessa ja haastavassa ongelmassa.

Vuorox pystyy tekemään työvuorosuunnitelman muutamassa minuutissa. Muutamassa minuutissa tekoäly kykenee löytämään optimaalisen ratkaisun, jossa huomioidaan monipuolisesti sekä työntekijöiden toiveet työvuorosuunnittelussa että organisaation vaatimukset. Lopputuloksena organisaatio pystyy säästämään arvokasta työaikaa työvuorosuunnittelun automatisoimisessa ja työntekijät yllättyvät laadusta, jolla tekoäly kykenee heidän toiveitaan huomioimaan. Tosin kuin shakki, työvuorosuunnittelu on win-win tilanne. Voittajia ovat sekä työntekijät että organisaatio!

Ota tekoälypohjainen työvuorosuunnittelu käyttöön jo tänään

Tekoälypohjaisen työvuorosuunnittelun avulla organisaation on mahdollista saavuttaa merkittäviä säästöjä työvuorosuunnittelussa käytettävässä ajassa. Tietyt asiat ovat nykypäivänä asioita, joissa koneoppimista on mahdollista hyödyntää huomattavasti tehokkaammin kuin ihmisten työpanosta.

Ottamalla käyttöön Vuorox – työvuorosuunnitteluohjelmiston, voit käyttää ihmisten työpanosta tehtävissä, joissa tekoälyä on haastavaa voittaa. Työvuorosuunnittelu ei ole yksi näistä asioista.

Edellinen
Edellinen

Työhyvinvointi

Seuraava
Seuraava

Hyvä työvuorolista sosiaali- ja terveysalalla - Miten onnistua?